Aandoeningen

Hier vindt u informatie over alle aandoeningen waarmee u bij Huidtherapie Rijnmond terecht kunt voor diverse behandelingen. Neem gerust contact met ons op als u meer vragen hebt over deze of andere aandoeningen.

Acné

Acne is de meest voorkomende goedaardige huidaandoening. Het komt voor in verschillende vormen en op verschillende leeftijden. Huidtherapie Rijnmond is de huidspecialist van de regio Rotterdam. Wij geven u passend advies en bieden een specialistische behandeling om het huidbeeld te verbeteren en littekens te voorkomen of te verminderen.

Overbeharing

Hypertrichose is een medische term om overbeharing aan te duiden. In veel gevallen is er sprake van een bovengemiddelde haargroei die vaak als ongewenst wordt gezien.

Brandwonden Nazorg

Gespecialiseerde huidtherapeuten

Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens zijn er selecte huidtherapeuten die de post-hbo opleiding ‘Huidtherapie na Brandwonden' hebben gevolgd. Hogeschool Utrecht heeft deze opleiding samen met de Nederlandse Brandwonden Stichting en specialisten uit de Nederlandse en Belgische brandwondenzorg ontwikkeld. Huidtherapeuten die deze verdieping hebben gevolgd, kunnen bijvoorbeeld helpen met litteken-, camouflage- en oedeemtherapie.

Pigmentstoornis

Pigmentstoornissen zoals hyperpigmentatie kunnen in verschillende verschijningsvormen voorkomen. Ze kenmerken zich allemaal door een abnormale verkleuring van de huid. Bij Huidtherapie Rijnmond kunt u in de meeste gevallen voor een behandeling terecht. 

Fibroma / Steelwratjes

Fibroma is ook wel bekend als steelwratjes. Deze kunnen middels Elektro coagulatie net boven de huid worden afgesneden. Er ontstaat een korst welke na enkele dagen vanzelf van de huid afvalt. Tevens kan het met een chirurgisch schaartje worden verwijderd.

Spataderen

Het ontstaan van spataderen is een langdurig proces dat in het begin weinig tot geen klachten geeft. Soms worden de spataderen alleen als storend of lelijk ervaren.

Littekens

Een litteken resteert meestal na genezing van een wond en is een blijvend zichtbare afwijking. Hier kan niets aan gedaan worden. Er zijn echter ook littekens waar wel degelijk wat aan gedaan kan worden.

Spider Nevus

Een spider nevus (ook wel bekend als spinnenkop) is een afwijking op de huid, bestaande uit kleine bloedvaatjes die uit een centraal punt komen. Het is een onschuldige aandoening waar vaak de oorzaak niet aanwijsbaar is.

Oedeem

Oedeem is een vochtophoping onder de huid. Oedeemtherapie zorgt ervoor dat de klachten hiervan tot een minimum worden beperkt. We onderkennen 3 varianten van Oedeem;

  • Primair Lymfoedeem;
  • Secundair en Postoperatief Lymfoedeem;
  • en Lipoedeem.

Meer info

Wanneer u meer wilt weten over een specifieke aandoening of de behandeling hiervan, kunt al gerust bellen met Huidtherapie Rijnmond op 010 - 75 14 775 of kijk op onze contact pagina voor andere mogelijkheden.

Huidtherapie Rijnmond | Pythagorasweg 11 | 3076 AJ  ROTTERDAM | T: 010-75 14 775 | info@huidtherapie-rijnmond.nl | Privacyverklaring