Chemische Peeling

Door het aanbrengen van een peeling wordt de conditie van uw huid verbeterd. Er zijn verschillende soorten peelings, variërend in sterkte. Van een lichte peeling die progressief resultaat boekt en slechts een kleine herstelperiode heeft, tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Tijdens een intakegesprek zullen wij samen met u kijken welke peeling het meest geschikt is voor uw huid. Om het optimale resultaat te behalen, worden de Peeling behandelingen in kuurverband uitgevoerd en worden ondersteund door de juiste producten voor thuisgebruik. U krijgt hierover een uitgebreid advies van onze deskundige huidtherapeut.

Een peeling zorgt voor:

  • stimuleren van de celvernieuwing
  • stimuleren van aanmaak collageen en elastine
  • versnelde celdeling
  • een gladder huidoppervlak
  • verbeterde specifieke huidfuncties
  • diverse verbeterde indicaties

 

Hoe werkt een chemische Peeling behandeling?

Na het reinigen van de huid wordt de peeling aangebracht welke tot een warmte sensatie en / of een prikkeling van de huid kan leiden. Na enkele minuten wordt de huid geneutraliseerd. Tussen de behandelingen moeten vervolgens minimaal 3 weken zitten, waarin u voor het optimale resultaat de thuis adviezen op dient te volgen. 

 

Hersteltijd

De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de Peeling. Direct na de behandeling kan uw huid er licht rood uitzien, maar dat zal snel afnemen. De diepere peelings kunnen een langere hersteltijd hebben, oplopend tot een week. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. 

 

Risico's en complicaties

Bij een peeling is er mogelijk een risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermindering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie van de huid te verkleinen is het belangrijk dat u de huid, in de eerste maanden na de peeling, niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

 

Deze behandeling wordt toegepast voor:

Huidtherapie Rijnmond | Pythagorasweg 11 | 3076 AJ  ROTTERDAM | T: 010-75 14 775 | info@huidtherapie-rijnmond.nl | Privacyverklaring