Huidtherapie Rijnmond 
 Uw specialist voor oedeem, acné, brandwonden, overbeharing en aanverwante aandoeningen 

Huidtherapie

Als paramedicus behandelt de huidtherapeut doorgaans vooral de gevolgen van huidaandoeningen. De diversiteit aan huidproblemen is groot wat het behandelaanbod van de huidtherapeut breed maakt.


Bijvoorbeeld huidklachten als acne, overbeharing, pigmentproblemen, couperose en andere oppervlakkige vaatproblemen, littekens, storende steelwratjes, bultjes en andere onschuldige huidoneffenheden vallen onder het domein van de huidtherapeut. Door middel van verschillende behandeltechnieken, manueel maar ook met apparatuur zoals licht- en lasertherapie kan de huidtherapeut deze huidproblemen behandelen. Dit brede scala aan behandelingen valt onder algemene huidtherapie. 

Littekens

Bij de meeste mensen geneest een wond (na een operatie) normaal. Er blijft een ‘gewoon’ litteken over: een smal streepje. In sommige gevallen is deze genezing verstoord en kan het litteken strak of pijnlijk aanvoelen. Therapie zou dan noodzakelijk kunnen zijn.


Acné

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.


Brandwonden

Ernstige brandwonden zorgen meestal voor littekens. Soms geven die littekens problemen. Zo kunnen ze heel rood zijn, pijn doen, jeuken, een trekkend gevoel geven of de beweging beperken. Wij zijn gespecialiseerd zijn in het de behandeling van brandwondenlittekens.


Overbeharing

We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. De huidtherapeut kan overbeharing behandelen met elektrische epilatie.Plan direct een afspraak
E-mailen
Bellen
Info