Huidtherapie Rijnmond 
 Uw specialist voor oedeem, acné, brandwonden, overbeharing en aanverwante aandoeningen 


Oedeemtherapie

Na een behandeling van kanker kunnen verschillende bijwerkingen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lymfoedeem (vochtophoping) en littekenweefsel. Dit kan pijnlijk zijn en uw bewegingsvrijheid beperken. De klachten kunnen na maanden of zelfs jaren na de operatie en/of chemotherapieën ontstaan. Aanvullende verzorging is dan vaak nodig én goed mogelijk. De vakkundige behandeling van de zieke en/of beschadigde huid door een professionele oedeemtherapeut leidt tot verdwijning of vermindering van uw klachten.


In tegenstelling tot een fysiotherapeut, heeft een huidtherapeut een academische scholing gehad om als specialist op dit gebied u alle benodigde nazorg te kunnen bieden. U bent altijd verzekerd van de best passende behandeling.
Lymfdrainage

De zacht pompende beweging van de handen op en rondom het oedeemgebied, stimuleert het
fijne netwerk van de lymfvaten direct onder de huid. Dit stimuleert de vochtopname door de lymfvaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht.Lymftaping

De tape trekt de huid een heel klein beetje omhoog,
waardoor in de huid en de onderliggende weefsels
meer ruimte komt. Door ademhalings- en beweeg-
oefeningen verplaatst het vocht zich de gewenste kant op.

Zwachtelen / compressie

De combinatie van zwachtelen en bewegen ondersteunt de vochtafvoer. Compressie Therapie is een behandeling waarbij het aangedane lichaamsdeel wordt omspannen door een manchet, waardoor luchtdrukgolven worden geleid die de lymfafvoer bevorderen. 

Kousen

Ook de therapeutische elastische kous geeft tegendruk aan het vocht in de ledematen. In combinatie met de andere behandelingen zorgt de kous ook
voor het behoud van het verkregen resultaat.


Plan direct een afspraak


E-mailen
Bellen
Info